SEO

Google planuieste sa penalizeze paginile „doorway”

Cei de la Google au anuntat astazi pe blogul lor oficial ca vor lansa un update care va aduce schimbari de pozitii pentru paginile „doorway.”

Ce sunt paginile „door way”?

Pe scurt, paginile doorway sunt simple pagini fara linkuri interne, de regula cu continut copiat, care au scopul de a atrage trafic din motoarele de cautare (Google) si de a ajuta un site sa se ridice pe anumite keyworduri. Aceste pagini sunt special create pentru motoarele de cautare, nu au backlinkuri si nu fac altceva decat sa „pacaleasca” utilizatorul sa dea click, aratandu-i informatii irelevante.

Multi au creat astfel de pagini pentru diferite orase sau pentru continut afiliat.

Pozitia celor de la Google fata de paginile doorway nu este necunoscuta, din punctul lor de vedere aceasta tactica incalca politica lor, deoarece ofera utilizatorii alte rezultate decat cele care ii intereseaza.

Mai jos veti gasi un video cu Matt Cutts in care explica ce presupune aceasta tactica si de ce nu este agreata:

Prin urmare, daca doriti sa evitati o penalizare din cauza acestor pagini, ideal ar fi sa le scoateti, daca nu puteti sa asteptati ca Google sa treaca prin ele si sa vi le scoata din Serp cu tot cu site 🙂

S-ar putea sa iti placa si
Recuperare dupa penalizare Penguin
Google trimite avertizari cu privire la advertorialele platite
1 comentariu
  • mykiss mai 9,2015 la 2015-05-09T16:30:01+00:000000000131201505

    Interesantă i.formație, eu le numeam așa gen de siteuri sateliti. Mulți ooameni cunoscuti lucrau pe așa tactică de promovare, aveau mmulte siteuri iar prin asa siteuri gratuite cu subdomenii etc astra își lpromovează alte siteuri

Lasa un comentariu

Comentariul tau*

Numele tau*
Site web