Web Design

Importanta hashtagului in siteurile care folosesc AJAX

iagency-hashtag-google

De fiecare data cand preluam un client nou al carui site are un aspect modern, primim intrebari de genul “Google va indexa URLurile cu #?” si “cum afecteaza aceste URL-uri procesul de SEO?”. Raspunsul… depinde de situatie.

Simbolul # intr-un URL reprezinta un fragment al paginii, in trecut acest simbol a fost folosit pentru a aduce browser-ul la pozitia respectiva in mod automat. Asadar, acest simbol reprezinta o parte a documentului, iar orice este urmat de acest simbol este denumit ca identificatorul fragmentului (anchor tag). In mod normal, aceste fragmente sunt interpretate doar de catre browser, spre exemplu:

www.example.com/fruits.html#apple
www.example.com/fruits.html#orange

Browserul interpreteaza ca fiind 2 URLuri diferite, pe cand serverul interpreteaza ca fiind doar o singura cerere. Iar google va lua doar pagina: www.company.com/fruits.html

Din aceasta cauza este important sa nu se foloseasca “fragmentele” – respectivele # pentru a reprezenta pagini diferite. Pe scurt, daca doresti ca Google sa indexeze separat acele fragmente, ar fi mult mai usor daca acelea s-ar afla pe 2 pagini distincte. Dar in implementarile moderne, de regula platformele construite sa foloseasca AJAX, de genul one-page site (o singura pagina fragmentata prin #), fragmentele au rolul de a adauga continut dinamic.

Asadar intrebarea ramane, cum facem ca Google sa indexeze continutul distict cu pagini care utilizeaza tehnologia AJAX.

Iar raspunsul e simplu, Google a adaugat o sintaxa diferita pentru a trece peste aceasta problema, prin folosirea unui semn de exclamare imediat dupa hash, (#! ). Google stie ca acele fragmente nu sunt folosite pentru scroll-ul traditional dar in schimb pentru a incarca continut diferit. Asadar, exemplul nostru ar deveni:

www.example.com/fruits.html#!apple
www.example.com/fruits.html#!orange

De retinut de asemenea este faptul ca va fi nevoie de setari speciale in sistemele de raportare – Google Analytics.

S-ar putea sa iti placa si
Site-urile parallax: Tot ce trebuie sa stii despre ele
3 metode de a creste un site

Lasa un comentariu

Comentariul tau*

Numele tau*
Site web